RUDAR POBIJEDIO SLOGU! |FOTO

Na dobojskim Lukama je odigrana prijateljska utakmica između domaćina FK Sloga i prijedorskog premijerligaša FK Rudar. Gosti su pobijedili rezultatom 0:1.

FK Sloga Doboj – FK Rudar Prijedor

Iako se radi o pripremnoj utakmici za oba tima, igralo se kao za važne bodove. Možda je za karakter jedne prijateljske utakmice, ponekad bilo i viška sile u duelima. Međutim, razvila se igra koja dolikuje ekipama od kojih je jedna premijerligaš, a druga favorit za ulazak u najviši rang fudbalskog takmičenja u Bosni i Hercegovini. Odigrana je jedna dobra utakmica, veoma čvrsta ali puna brzih akcija i mnogo prilika za oba tima.

Gol za Rudar je postigao Ajdin Redžić i donio svojoj ekipi pobjedu. Mora se priznati da je tom prilikom imao i dobre sreće, što se ne može reći za Sloginog golmana Kneževića, koji je na momenat imao loptu u rukama prije nego što je ista otišla u gol.

Zoran Ćurguz i Marko Tešić, šefovi stručnih štabova Sloge i Rudara, izrazili su zadovoljstvo u pogledu utakmice koja je ostvarila cilj da sagledaju stanje pripremljenosti njihovih igrača.

Marko Tešić i Zoran Ćurguz

Prvi čovjek struke dobojskog tima je zadovoljan prvim poluvremenom, kada je Sloga ostvarila nekoliko stopostotnih prilika…

Zoran Ćurguz, ŠSŠ FK Sloga Doboj

Zadovoljan sam provjerom. Prvo poluvrijeme smo imali zrelije šanse od Rudara, ali nismo imali spretnosti da postignemo gol. Drugo poluvrijeme Rudar je bio dominantniji, ali i pored toga nisu stvarali stopostotne šanse. Zahvaljujući kardinalnoj grešci našeg golmana Kneževića, gosti su uspjeli pobijediti. Zadovoljan sam trkačkim i taktičkim segmentima igre, iako nam je ovo bila prva utakmica na travnatoj podlozi.

Zoran Ćurguz, Dragan Todić i Marko Tešić

Marko Tešić, šef stručnog štaba Rudara, takođe je zadovoljan današnjom utakmicom. Tešić ističe da je Sloga bila opasna u kontranapadima, a da njegova ekipa mora realizovati prve prilike koje se stvore i na taj način olakšati sebi dalji tok igre. Napominje da određene greške Premijer liga ne trpi i da će se raditi na tome do utakmice sa Zrinjskim…

Marko Tešić, ŠSŠ FK Rudar Prijedor

Zahvaljujem se na gostoprimstvu domaćinu Sloga iz Doboja. Što se tiče utakmice, zadovoljan sam jednim dijelom gdje smo protiv Sloge vidjeli nešto što nismo vidjeli protiv ekipa u Medulinu. Sloga se odlučila na defanzivni blok, igrala povučeno i pokušala da nas ugrozi prilično opasnim kontranapadima. Trudili smo se da razbijemo taj njihov sistem, nekim složenim mehanizmima koje smo radili protekle sedmice, ali ovaj puta nam to nije išlo onako kako smo htjeli. Imali smo nekoliko dobrih situacija ali ekipa Sloge, dobro vođena od strane gospodina Ćurguza, znala je šta radi u tim trenucima i kako da nam oteža da dođemo do njihovog gola. Mi moramo u realizaciji biti još bolji, opasniji i iskoristiti prve situacije da postignemo gol, kako bi bilo lakše u nastavku utakmice. Premijer liga neće trpiti određene greške, a već za petnaestak dana igramo sa Zrinjskim. Do tada ćemo raditi da neke stvari poboljšamo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *