Otvoren karate turnir “Doboj open 2021”|VIDEO+FOTO

Doboj Open 2021

Jutros je počeo 21.međunarodni karate turnir “Doboj open 2021”. Ovaj turnir godinama unazad nosi epitet jednog od najboljih karate turnira u regionu.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Turnir se održava u sportskoj dvorani u Osječanima.Organizator turnira je Karate klub Sloga Hemofarm Doboj. Učesnike turnira, kao i ostale prisutne, pozdravio je Miloš Bukejlović, predsjednik dobojskog karate kluba, a takmičenje je svečano otvorio Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Ovom prilikom su uručena priznanja za sve one koji su dali doprinos razvoju karate sporta i radu Karate kluba Sloga Hemofarm Doboj. Priznanja je uručio Miloš Bukejlović.

Miloš Bukejlović i Rajko Vučićević

Ispred Karate saveza Republike Srpske i Karate kluba Sloga-Hemofarm Doboj, koji djeluje u okviru ovog saveza, Rajko Vučićević je uručio plaketu gradonačelniku Borisu Jeriniću.

Boris Jerinić i Rajko Vučićević

Plaketa je uručena i glavnom sudiji turnira Vladi Đukiću za dugogodišnji rad u razvoju karatea na ovim prostorima i šire. Inače, Vlado Đukić, prvo takmičar u mlađim danima, a kasnije karate trener i internacionalni karate sudija, prestaje da se aktivno bavi sudijskim poslom u sportu za koji je vezan još od dječačkih dana.

Rajko Vučićević i Vlado Đukić

Nakon ceremonijalnog dijela, Bojan Tadić, delegat turnira je rekao da takmičenje može početi. Na tatami su prvi izašli takmičari u katama, a nešto kasnije će početi i borbe.

Bojan Tadić, delegat turnira Doboj Open 2021

Na turniru učestvuje 39 klubova iz 5 država. Zbog epidemiološke situacije, organizatori turnira nisu bili u mogućnosti primiti u takmičenje sve zainteresovane. Ovaj turnir je svojevremeno prelazio i preko 1000 takmičara.

Doboj Open 2021

Na tatami će izaći 526 takmičara različitih uzrasnih kategorija. Karatisti će se takmičiti u disciplinama kate i kumite (borbe), a za najbolje su obezbjeđene medalje i pehari.

Doboj Open 2022
Doboj open 2021

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *