Omladinska liga BiH: U Šamcu prekinuta utakmica između kadeta Borca i Sloge kod rezultata 1:3! Juniori Sloge pobijedili 1:2!

Danas je u Šamcu započeta ali nije i završena utakmica 9.kola Omladinske lige BiH između kadeta FK Borac Šamac i FK Sloga Doboj!

Utakmica je započela fer igrom sa obje strane, da bi u 56.minutu bila prekinuta kod rezultata 1:3 za Slogu. Trener domaćeg Borca i još jedno lice koje je naknadno ušlo u ograđeni dio terena, nezadovoljni sudijskim odlukama, počeli su da galame i psuju na način koji ne dolikuje sportskim radnicima. Sve je to trajalo izvjesno vrijeme i mladi igrači nisu imali ništa pametno da vide i nauče. Da li su sudije griješile prilikom donošenja svojih odluka, morao bi zaključiti neko stručan ali nedolično ponašanje lica koja trebaju biti uzor mladim igračima, svakako nije u redu. Na kraju, igrači Borca su po naredbi svojih trenera napustili igralište, sudije otišle u službene prostorije, a nešto kasnije stigla je i policija. Zanimljivo je da se većina igrača obje ekipe spontano i sportski pozdravila nakon svega. To je jedina svijetla tačka današnje utakmice.

Epilog svega su ružne scene, nekoliko žutih i crvenih kartona, prekinuta utakmica u 56.minutu.. Krajnji sud o svemu će ipak donijeti određeni organi nadležnog fudbalskog saveza.

Do prekida utakmice gol za Borac je postigao S.Pajić, a strijelci za Slogu su Đ.Nikić i M.Drljić x2 .

Juniori Sloge su pobijedili rezultatom 1:2. Tenzije od prekinute utakmice kadeta, prenijete su i na juniorsku selekciju. Tvrda i teška utakmica sa puno grubih startova, posebno od strane domaće ekipe Borca.

Gol za Borac je postigao B.Majić a strijelci za Slogu su S.Božić i B.Kikić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *