Da li će Nemanja Stupar promijeniti dres!?|FOTO

Nemanja Stupar

Nemanja Stupar, mladi štoper FK Željezničar iz Doboja, vjerojatno neće još dugo nositi dres dobojskog drugoligaša.
Željezničaru u prvenstvu ne ide baš dobro i nalazi se na posljednjem mjestu tabele sa svega jednim bodom.

FK Željezničar Doboj (Stupar..gornji red, četvrti slijeva)


Stupar je na početku ove sezone došao u Željezničar i do sada igrao maksimalan broj minuta. U Želji je dodatno stekao potrebno iskustvo za igru u seniorskoj kategoriji. Mnogo klubova je zainteresovano da u svoje redove dovede ovog igrača, koji pored štoperske pozicije može kvalitetno igrati još neke… zadnji vezni, бек..

Stupar je mlad igrač i bez obzira na veoma korektan odnos kluba prema njemu, mora razmišljati o svojoj daljoj karijeri.

Ponikao je u dobojskoj Slogi, a do sada je nastupao u više klubova. Kao kadet je igrao u Krupi sa kojom je ubilježio dobre nastupe u kadetskoj Premijer ligi BiH, u dresu matičnog kluba Sloge je igrao za tim koji je bio prvak kadetske lige, nastavio je kao junior u Tekstilcu iz Dervente, a zatim u Simm-Bau Kosova, gdje je ujedno debitovao i za seniore.

Nemanja Stupar

Međutim, aktuelna je priča da se za Stupara interesuje na prvom mjestu ponovo FK Tekstilac Derventa…tu je i NK Usora, brodski Polet..
Stupar je 2002.godište, zbog školovanja je gledao da bude što više u Doboju, ima želju da nekada ponovo zaigra za Slogu ali ne otkriva detalje oko eventualnog prelaska u neki od navedenih klubova.
Ipak,po svemu sudeći, najvjerovatnije će ponovo obući dres derventskog Tekstilca ili jednog prvoligaša iz Federacije, što Stupar pomalo nagovještava ali mnogo toga za sada drži u tajnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *